Konstrukcija objekta je kombinacija AB platana, stubova i greda. Fasadni zidovi, zidovi izmedu stanova i hodnika zgrade su zidani blokom d=20cm, unutrašnji zidovi mokrih čvorova blokom d=12cm, dok su ostali pregradni zidovi izvedeni kao gips-kartonski zidovi, obloženi obostrano duplim pločama.

Fasada objekta je kontaktna fasada kombinacija 14cm EPS („stiropor“) i kamene vune, završni sloj je silikatno-silikonski.

Vodovodne i kanalizacione instalacije su od PP i PVC cijevi, a razvod grijanja je izveden  bakarnim cijevima. Urađeni su vanjski i unutrašnji razvod kondenza, sa dovedenim napajanjem na pozicijama klima uređaja.

U naše objekte ugrađujemo liftove španske kompanije Orona, koja je jedna od vodećih kompanija za proizvodnju liftova u Evropi.


Ulazna vrata u stanove su sigurnosna, protivpožarna, italijanskog proizvođača DIERRE, a u svaki stan ugrađjemo i video interfone Njemačke firme TCS.

Prozori i vrata su napravljeni od petokomornih PVC profila (njemački proizvođač Salamander), sa dvoslojnim staklom punjenim argonom.

Hodnici i podesti objekta zajedničkih prostorija obloženi su granitnom keramikom, a cjela i gazišta stepeništa su kamene talpe od prirodnog granita. U stanovima kupatila, hodnici u kuhinje obloženi granitnom keramikom. Parket koji ugrađujemo je hrastov 14mm dvoslojni predlakirani.

Sve sanitarije, tuš baterije i česme su njemačkog proizvođača GROHE.

Pri projektivanju izrađujemo Elaborat energetske efikasnosti objekta, te svaki naš objekat dobija Sertifikat energetske efikasnosti.